Cabinet Pediatrie Pediexpert Cluj
Telefon0755.511.115

Motive importante pentru vaccinarea copilului tau

Motive importante pentru vaccinarea copilului tau

Vreti sa faceti ceea ce este mai bine pentru copiii dumneavoastra.

Stiati ca unul dintre cele mai bune moduri de a va proteja copiii este de a fi sigur ca sunteti la zi cu vaccinurile lor?!

Imunizarea poate salva viata copilului tau. Datorita progreselor in domeniul medicinii, copilul poate fi protejat impotriva mai multor boli decat oricand inainte. Unele boli care odata au ucis mii de copii, au fost eliminate complet, iar altele sunt aproape de eradicare, din cauza vaccinurilor sigure si eficiente.
Vaccinarea este sigura si eficienta. Vaccinurile sunt administrate copiilor dupa o revizuire lunga și atenta de catre oamenii de stiinta si medici. Beneficiile date de vaccinare sunt mult mai mari decat posibilele efecte secundare, valabil pentru aproape toate copiii. Reactiile adverse grave dupa vaccinare, cum ar fi reactiile alergice severe, sunt foarte rare.

Imunizarea copilului dvs ii protejeaza si pe ceilalti din jur. Exista situatii cand copiii nu pot fi vaccinati (alergii severe, imunosupresie, boli neurologice progresive etc). Pentru a ajuta la mentinerea starii de sanatate, este important ca tu si copiii tai, sa fiti pe deplin imunizati. Acest lucru protejeaza nu numai familia ta, dar, de asemenea, ajuta la prevenirea raspandirii unor boli la cei care nu pot beneficia de vaccinare.

Imunizarea protejeaza generatiile viitoare. Prin vaccinarea copiilor impotriva rubeolei, riscul ca femeile gravide sa transmita acest virus transplacentar a fost dramatic redus, iar malformatiile congenitale asociate aproape ca nu mai sunt intalnite. Daca vom continua vaccinarea corecta si completa, parintii ar putea sa aiba incredere ca unele boli de astazi nu vor mai fi in jurul copiilor lor in viitor.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *